A HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok) követelményrendszer bevezetése és működtetése kötelező az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására, forgalmazására szolgáló üzemek, vállalkozások és vendéglátóipari egységek számára (bolt, közért, dohánybolt, benzinkút, stb.).
Ennek az összetett rendszernek az elválaszthatatlan részét képezi az egészségügyi kártevők elleni védekezés amely magába foglalja a Rovar és Rágcsálóirtást is.
A járványügyi rendelet 36. paragrafusa szerint a HACCP kártevőirtást az arra minősített, érvényes engedéllyel egészségügyi gázmester végezheti.
Mikor kell a HACCP kártevőirtás?
A HACCP kártevőirtást legalább évente kétszer kell elvégezni, de természetesen a nagyobb védelem miatt van lehetőség évi 3-4 vagy akár havi rendszerességgel történő irtásra.
Hogyan igazolom?
A HACCP kártevőirtás végeztével átadjuk az ön vagy vállalkozása számára mindazokat a dokumentumokat, amellyel a beavatkozás elvégzését igazolni tudja a hatóság felé:
- biztonsági adatlap(ok)
- tevékenységi engedély(ek)
- ellenőrzési napló a releváns bejegyzésekkel
- kártevőirtási térkép az irtási pontok feltűntetésével
- az ehhez tartozó programterv
- munkalap
- szerződés
- számla
Hogyan zajlik?
Az előírásnak megfelelő kártevőellenőrzés és -irtás az üzemeltetőt, tulajdonost a munkája végzésében nem zavarja.
Az üzlethelyiséget nem szükséges bezárni.
A munkavégzés során természetesen törekszünk a diszkrécióra, hiszen a vevők nem tudják, hogy ez egy kötelező formaiság.
Az irtást követően rövid oktatásban részesítjük a dolgozókat, mit lehet és mit nem az irtást követően.
Online árajánlatkérés:
Gyors, azonnali kiszállást garantálunk ezekben a megyékben: Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Békés megye, Borsod-abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye
A gyorsabb ügyintézés érdekében telefonon azonnal rendelkezésre állunk.
Ajánlatunkért hívja a +36 30 922 6330 telefonszámot.